دوره بازگشت


در اواسط قرن هفدهم میلادی، چارلز دوم از تبعید یازده ساله اش به دیار فرانسه در زمان لویی چهاردهم پادشاه فرانسه، به انگلستان باز می گردد و کمی بعد به سلطنت می رسد. قبل از سلطنت او، لباس های مردانه و زنانه انگلستان ساده بود و از سبک ناتورالیسم تبعیت می کرد. اما چارلز دوم تلاش کرد تا با الگوها و تزئینات پر زرق و برق، نظام خشکه مقدس پادشاه قبلی ،الیور کرامول را از بین ببرد.
در این زمان بود که به گفته یکی از مورخینف لباس های مردانه بیشترین شباهت را به لباس های زنانه پیدا کرد و از تزئیناتی بیشمار بهره برد. 
به عنوان مثال شلوار های مردانه، تا زانو می رسیدند، و از پارچه های زربفت درست می شند. انتهای آن از طریق یک جوراب ، در اطراف زانو چفت می شد و به این ترتیب کفش ها با آن جوراب ها شبیه به یک چکمه بلند به نظر می رسید. 
کت و شلوار های سه تکه مردانه با جلیقه زربفت برای اولین بار از روی کت و شلوار های ایرانی در انگلستان دوخته شدند و همچنین با یک شنل هماهنگ می شدند. 
لباس زنانه در ان زمان به نسبت لباس مردانه از تغییرات اندکی برخوراد شد. به عنوان مثال کفش زنانه و صندل زنانه از جنس چرم های براق ورنی درست می شدند و لباس های شب آن ها با یقه های بازتر و به صورت دکلته با کمی تور یا نوار آراسته می شدند. برای ساخت این لباس ها از پارچه های نقره بافت استفاده می شد که با نوار های پارشمن تزئین می شدند. 
این دوره را به دلیل بازگشت چارلز دوم، "دوره بازگشت" نام گذاری کرده اند. 

Comments

Popular posts from this blog

مد و قرن نوزدهم میلادی

بیگانه گرایی