مد و قرن نوزدهم میلادی
انقلاب صنعتی که از قرن هجدهم میلادی شکل گرفت تاثیر زیادی بر روی مد قرن نوزدهم داشت. انقلاب صنعتی توانست به کلی قیمت، دسترسی، توزیع و پیدایش لباس ها را به کلی تغییر دهد. شاید بتوان پایه های پیدایش فست فشن را در این دوران جستجو کرد. زیرا سرعت تولید بسیار زیاد شده بود.
به دلیل آنکه سرعت پیدایش لباس ها بالاتر رفته بود، استفاده از زر و زیور در لباس ها کاهش پیدا کرد. این امر موجب به وجود آمدن گرایش های فرهنگی و افکار خویشتن دارانه در بین طبقات متوسط جامعه گردید.
به عنوان مثال مردان با دلایلی محکم از تعقیب زیبایی دست برداشتند. کت و شلوارهای مردانه در طرح های ساده و در رنگ های تیره بدون هیچ گونه تلکف و در کمال سادگی رایج شدند.
با آغاز قرن نوزدهم گرایش به لاغری در بین زنان بیش از پیش اهمیت یافت. لباس های بی کرست کمی مسیر مد زنانه را به آزادی و رهایی سوق داد. اما در اواسط قرن نوزدهم مجددا پیراهن زنانه همراه با دامن های حجیم تر و گشادتر به وجود آمدند که با زیر دامنی های سنگین و قفس مانند شکلشلا را حفظ می کردند. زنان به همراه این لباس ها مجددا از کرست های سفت استفاده کردند و پارچه زرق و برق بیشتری پیدا کرد.
زنان از هدبند زنانه یا همان توربان به جای کلاه بهره می بردند و با واسطه پوشش خود مقام و جایگاه آن ها در جامعه ارتقا می یافت.
در همین دوران بود که چارلز فردریک توانست صنعت "طراحی لباس پاریس" را بنیان نهد.
Comments
Post a Comment